Μοιραστείτε το άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, ομάδα εκπαιδευτικών,  μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, υποδέχτηκαν τον Υπεύθυνο υλοποίησης του προγράμματος στο Γραφείου Συνδέσμου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, κ.Κούντουρο, τον Υπεύθυνο για την υλοποίηση και δράση πολιτών και για τη δράση mazi.eu, κ.Καμάρη, την Υπεύθυνη Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, κα Γεωργίτση και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας στο Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, κ.Μωραϊτάκη.

Το ΓΕ.Λ. Αγίας Βαρβάρας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 6 Λύκεια από την Κρήτη και τα 100 από όλη την Ελλάδα που έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τη χρονιά 2022-23.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει αλλά και όσες σχεδιάζουν.

Οι Υπεύθυνοι του προγράμματος συνεχάρηκαν το σχολείο για τις μέχρι τώρα δράσεις του στο πρόγραμμα και ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή και την παραγωγική συνάντηση με μαθητές και εκπαιδευτικούς του προγράμματος EPAS.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούντουρος, παρότρυνε την ομάδα να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, με στόχο την εμβάθυνση της γνώσης των μαθητών σε ό,τι αφορά στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως δήλωσε, “Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας ως Ευρωπαίοι πολίτες ώστε να μπορούμε να τα διεκδικούμε. Η συμμετοχή όλων μας στη διαδικασία εκλογής των επόμενων μελών του Ε.Κ. είναι απαραίτητη.”

Ο κ.Μωραϊτάκης, επεσήμανε ότι η Ε.Ε. αποτελεί παγκόσμιο παίχτη ήπιας ισχύος, προστατεύοντας τις μειονότητες, την αγορά εργασίας,τα συστήματα υγείας και παιδείας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία να περάσει η Ευρώπη στα χέρια της γενιάς του Erasmus!

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την υλοποίηση ενός quiz γνώσεων (Quiz Europian Union) προς τους μαθητές, από τον κ. Κούντουρο με ερωτήσεις, σχετικές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την προσφορά αναμνηστικών δώρων εκ μέρους του σχολείου προς τους επισκέπτες.

Επίσκεψη στο ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας αντιπροσωπείας του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα

Μοιραστείτε το άρθρο