Μοιραστείτε το άρθρο

Οικολογικό μήνυμα από το ΓΕ.Λ. Αγίας Βαρβάρας :

«Φροντίζουμε τη φύση, θωρακίζουμε τη ζωή!!»

Το Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας πραγματοποίησε δράση που περιελάμβανε εξωραϊσμό και δενδροφύτευση, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου Αγίας Βαρβάρας, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», στο οποίο έχει επιλεγεί και συμμετέχει το ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας μαζί με 6 Λύκεια από την Περιφέρεια Κρήτης και άλλα 100 από όλη την Ελλάδα, για το σχολικό έτος 2022-23.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Γόρτυνας και την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Γόρτυνας, οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα, καλλώπισαν τον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Γηπέδου και φύτεψαν είκοσι επτά (27) δένδρα. Στο καθένα από τα δένδρα οι μαθητές και οι μαθήτριες έδωσαν το όνομα ενός κράτους–μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς θεωρούν ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί χρέος όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Η ευαισθητοποίηση των νέων στα περιβαλλοντικά θέματα και στη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και η εμπέδωση της οικολογικής συνείδησης, αποτελεί σταθερό στόχο για το ΓΕ.Λ. Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου  οι εν δυνάμει Ευρωπαίοι πολίτες να μάθουν να σκέφτονται και να ενεργούν με γνώμονα την προστασία του πλανήτη μας.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας, Στέλιος Μαυρίδης και το μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χρυσάνθη Τιτομιχελάκη. Ο Αντιδήμαρχος, αφού συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη δράση τους, δήλωσε: «Ο σεβασμός στη φύση και το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον, αποτελεί δείκτη του πολιτισμού της κοινωνίας μας. Το γεγονός ότι το σχολείο μας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας, αναλαμβάνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μας γεμίζει δύναμη και ελπίδα για το μέλλον. Ο Δήμος μας συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το περιβάλλον και θα στηρίζει, με όλες τις δυνάμεις του, παρόμοια εγχειρήματα.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο