Μοιραστείτε το άρθρο

Το Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)», οργάνωσε εκδήλωση, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα, με αφορμή τον εορτασμό για την Ημέρα της Ευρώπης.

Στον πυρήνα της εκδήλωσης βρέθηκαν οι δράσεις της ομάδας EPAS του σχολείου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους που διανύουμε, οι οποίες πλαισιώθηκαν από θεματικές ομιλίες επιστημόνων, ειδικών στα θέματα της κλιματικής διπλωματίας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης ενώ  διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυναν  ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ΥΠΕΝ, κ. Πέτρος Βαρελίδης, οΠερ/κός Δ/ντής Εκπ/σης Κρήτης. κ. Μανώλης Καρτσωνάκης και το στέλεχος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, κα Κατερίνα Θεοφιλοπούλου.

Εκ μέρους του Δήμου Γόρτυνας, την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κα Σοφία Χατζάκη-Σφακιανάκη.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η κα Εμμανουέλα Δούση, Καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής και κάτοχος έδρας UNESCO στην κλιματική διπλωματία, ο κ. Νίκος Καλυβίτης, Ερευνητής στο Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών, του Τμήματος Χημείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του EUROPE DIRECT της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νικόλας Μωραϊτάκης.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Γόρτυνας και με την υποστήριξη του EUROPE DIRECT της Περιφέρειας Κρήτης, παρακολούθησαν ομάδες εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών από τα Γενικά Λύκεια Αγίων Δέκα, Ασημίου, Μοιρών και Τυμπακίου.

«Η Ευρώπη στην καρδιά της Κρήτης : EUinmyHOMELAND»

Μοιραστείτε το άρθρο