Μοιραστείτε το άρθρο

Το Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας συμμετείχε στην 4η Προσομοίωση Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Athens EU Model Junior που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2019.
Η Προσομοίωση διοργανώθηκε από το Europe Direct Eliamep, το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του ΕΚΠΑ και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και εκπροσωπήθηκαν σ ’αυτήν όλες οι περιφέρειες της χώρας, με τη συμμετοχή συνολικά 96 μαθητών και μαθητριών.
Το ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, μοναδικός εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης,
επιλέχθηκε μαζί με άλλα δεκαέξι (16) λύκεια από όλη τη χώρα προκειμένου να συμμετέχει στις εργασίες της Προσομοίωσης. Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες ανέλαβαν ρόλους Υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαίων Επιτρόπων, καθώς και ρόλους επικεφαλής Διεθνών Οργανισμών και διαχειρίστηκαν το «Θέμα των σύγχρονων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών».
Μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου και λήψης αποφάσεων οι
συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και απέκτησαν γνώσεις, εμπειρίες αλλά και νέους φίλους από όλη την Ελλάδα.
Εκ μέρους του ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας συμμετείχαν οι μαθήτριες Καμνάκη Μαρία, Κοκολάκη Κλειώ, Κοσμαδάκη Μαρία, Μπουμπουράκη Αθανασία, Τζωρτζάκη Μαρία και Τιτομιχελάκη Κατερίνα.
Υπεύθυνη για την προετοιμασία, εκπαίδευση και συμμετοχή των μαθητών ήταν η εκπαιδευτικός φιλόλογος κα Καμπουράκη Γεωργία.

4η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΕ – ATHENS EU MODEL JUNIOR 2019

Μοιραστείτε το άρθρο