Μοιραστείτε το άρθρο

Το σχολείο μας είχε επιλεγεί να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020 με θέμα: «Το Περιβάλλον, ο τόπος μου, ο κόσμος μου», αλλά οι εργασίες του διακόπηκαν εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών και της κατ’ επέκτασης αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεδομένου ότι η Ομάδα Συμμετοχικής Δράσης του σχολείου μας δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες της, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με το ίδιο θέμα και με τις ίδιες ενότητες κατά το σχολικό έτος 2020 – 2021. Στους βασικούς στόχους του προγράμματος ήταν μεταξύ άλλων η εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, καθώς και με τον τρόπο λειτουργίας και τον ρόλο του Κοινοβουλίου, η άσκηση σε δημοκρατικές πρακτικές, η ενεργοποίηση σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα και την κοινωνία, με στόχο την καλλιέργεια της ιδιότητας του ενεργού πολίτη στην πράξη. 

Την ομάδα του προγράμματος αποτέλεσαν οι μαθήτριες Κοκολάκη Ευαγγελία (Γ2), Λατολλάρι Εμμανουέλα (Γ2), Λατολλάρη Μαρία (Β2), Ξημεράκη Μαριλένα (Α2), Τζωρακολευθεράκη Μαρίνα (Β3), Τριαματάκη Μαρία (Β3), Τσατσάκη Ειρήνη (Α4), Σχοιναράκη Αργυρώ (Α4), Χουρδάκη Σταυρωτή (Α4). Η ομάδα υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κοινωνικών επιστημών Αθηνάς Μαρκογιαννάκη  πραγματοποίησε ποικίλες δράσεις εντός και εκτός του σχολείου που αφορούσαν κυρίως την  Ανακύκλωση, όπως συναντήσεις με υπεύθυνους φορείς, έρευνα για τις γνώσεις και τις συνήθειες των μαθητών του σχολείου μας, δημιουργία ενημερωτικών οδηγιών με την μορφή αφίσας, καθαρισμό χώρων του σχολείου κ.α.

Έπειτα από κλήρωση η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Ειρήνη Τσατσάκη, με αναπληρώτρια την Μαρία Ελένη Ξημεράκη, θα είναι η έφηβη βουλευτής που θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας στην πανελλήνια ΚΕ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως από την Τρίτη  14 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021. 

Ένα μεγάλο μπράβο στις μαθήτριες του προγράμματος κα καλή επιτυχία στην έφηβη βουλευτή μας!  

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή.

Μοιραστείτε το άρθρο

Ετικέτες: