Μοιραστείτε το άρθρο

Η δεύτερη κινητικότητα του Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1, με τίτλο «Digital Education Tools for Teachers», πραγματοποιήθηκε από 9 έως 13 Αυγούστου, και συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί : Χαρούλα Κουτεντάκη (Διευθύντρια), Ιωάννης Διαμαντάκης, Αθηνά Μαρκογιαννάκη και Αικατερίνη Περδικάκη. Το 5ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας με διοργανωτή το εκπαιδευτικό ίδρυμα Euromentor και τη συμμετοχή είκοσι δύο (22) εκπαιδευτικών από πέντε (5) χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία, Αυστρία και Σλοβακία).

Το πρόγραμμα Digital Education Tools for Teachers βασίστηκε τόσο σε θεωρητικές όσο και σε πρακτικές μεθόδους και είχε ως στόχο να διδάξει στους συμμετέχοντες την αποτελεσματική χρήση διαδικτυακών συστημάτων διαχείρισης μάθησης όπως για παράδειγμα Coggle, Mentimeter, Canvas, Kahoot, Bookcreator, Animoto, Screencast-O-matic, Edmodo, Edpuzzle, Google Classroom, Padlet, Google Drive, εκπαιδευτικών εργαλείων Google. Με τη βοήθεια αυτών των ψηφιακών εργαλείων οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εμπλουτίσουν τις ικανότητές τους στη διαχείριση εικονικών τάξεων, στην επικοινωνία με γονείς και μαθητές, στη δημιουργία των δικών τους σχεδίων μαθημάτων και στην εφαρμογή τους στο μοντέλο της ανεστραμμένης τάξης. Παράλληλα, ενισχύονται η δημιουργικότητα, η συνεργασία, η κριτική σκέψη των μαθητών και εν τέλει, η εκπαιδευτική τους ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων των συμμετεχόντων χωρών αλλά και των μεθόδων και εργαλείων που χρησιμοποίησαν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών τους κατά την περίοδο της πανδημίας.

Οι συνθήκες πανδημίας έκαναν επίκαιρη όσο ποτέ την επιμόρφωση εκπαιδευτικών στα εργαλεία ψηφιακής εκπαίδευσης με δεδομένο ότι μπορούν, όχι μόνο να εμπλουτίσουν την παραδοσιακή, διά ζώσης διδασκαλία και να την κάνουν ελκυστικότερη στους μαθητές, αλλά και να αποτελέσουν χρήσιμα και αποτελεσματικά εργαλεία στην ΕξΑΕ όπου και όποτε αυτή κριθεί αναγκαία.

Στη διάρκεια της επιμορφωτικής διαδικασίας τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA1, «Digital Education Tools for Teachers»

Μοιραστείτε το άρθρο