Μοιραστείτε το άρθρο

Σεπτέμβριος 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τρίτη και τελευταία κινητικότητα του Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, ΚΑ1 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, με τίτλο “ Using Technology in the Classroom ” πραγματοποιήθηκε στο Σπλιτ της Κροατίας, από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Γεωργία Καμπουράκη, Ιωάννα Μανόλη, Κατερίνα Περδικάκη και Ελευθερία Τζωρτζάκη.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από άλλες τρεις (3) χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία) και φορέας υποδοχής ήταν ο εκπαιδευτικός οργανισμός “Maksima Adult Education Facility”.

Στόχος των επιμορφωτικών δράσεων ήταν η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων και η χρήση τους στη διαδικασία μάθησης, διδασκαλίας και αξιολόγησης. Η επιμόρφωση επικεντρώθηκε στους τρόπους εφαρμογής των ψηφιακών τεχνολογιών προκειμένου να προωθηθεί η δημιουργικότητα εντός της σχολικής τάξης και βάσει των αναγκών των εκπαιδευομένων.

Οι εκπαιδευτικοί ασκήθηκαν, μεταξύ άλλων, στον τρόπο ενσωμάτωσης της χρήσης των κοινωνικών δικτύων στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο μοντέλο της ανεστραμμένης σχολικής τάξης, εμπλουτίζοντας παράλληλα τις επαγγελματικές, γλωσσικές, ψηφιακές, οργανωτικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Αντάλλαξαν εμπειρίες και διαπολιτισμικές πρακτικές με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, σε μια συνεργατική διαδικασία μάθησης, με εστίαση στη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Στη διάρκεια της επιμορφωτικής διαδικασίας τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας.

ERASMUS + 2021 – ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Ετικέτες: