Μοιραστείτε το άρθρο

Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022 και στο πλαίσιο των πολιτιστικών  δραστηριοτήτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας υλοποίησαν δύο προγράμματα, με επίκεντρο τη φωτογραφική τέχνη.

Το πρώτο πρόγραμμα, με τίτλο «Αδέσποτη Ζωή» υλοποιήθηκε από 11 μαθητές/τριες της Α΄ τάξης. Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η Περδικάκη Κατερίνα και συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί ήταν η Χαιρετάκη Μαίρη και η Κουτεντάκη Χαρούλα.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η πρόκληση του ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων και η ευαισθητοποίησή τους  για τις συνθήκες διαβίωσης  των αδέσποτων ζώων, όπως τις αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός.

Το δεύτερο πρόγραμμα, με τίτλο «Ζώα Συντροφιάς» υλοποιήθηκε από 10 μαθητές/τριες της Β΄ τάξης. Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η Χαιρετάκη Μαίρη και συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί ήταν η Περδικάκη Κατερίνα και η Μανώλη Ιωάννα.

Η διερεύνηση της σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα συντροφιάς βρέθηκε στο κέντρο του φωτογραφικού κάδρου, αναδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τα συναισθήματα που αναπτύσσουν οι άνθρωποι απέναντι στα κατοικίδιά τους.

Τα έργα των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στα εν λόγω προγράμματα παρουσιάστηκαν σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου. Η διοργάνωση υποστηρίχτηκε από την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Γόρτυνας ενώ στην έκθεση περιλαμβάνονται και 5 φωτογραφικά έργα από μαθητές/τριες της φωτογραφικής ομάδας του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου.

Μαθητική εικαστική έκθεση στο ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας

Μοιραστείτε το άρθρο